Durlet designers

Design is de kern van ons bestaan. Design slaat niet enkel op de esthetiek, maar is ook het bindmiddel tussen esthetiek, comfort en kwaliteit. Goed design gaat immers niet enkel om het uitzicht of de “versiering”, maar wordt bepaald door de vele keuzes die gemaakt worden bij het ontwikkelen en definiëren van een product, zowel op technisch en constructief gebied, als op gebied van ergonomie, productiemethodes en esthetiek. Qua esthetiek streven we altijd naar een vormentaal die hedendaags, harmonieus, elegant, gebalanceerd en goed geproportioneerd is. Op die manier willen we producten neerzetten die een blijvend karakter hebben in een interieur. Want duurzaamheid is volgens ons meer dan productiemethoden en materiaalkeuzes, maar begint bij het ontwerpen van een tijdloos zitmeubel met een blijvende esthetische meerwaarde. Zitmeubelen die bestand zijn tegen de waan van de dag en los van de kwaliteit ook daardoor een lange levensduur kennen, dat zijn volgens ons echt duurzame zitmeubelen. Daarom zeggen wij dat duurzaam design een van onze kernwaarden is. Geen holle slogan, maar een drijfveer en een bedrijfsfilosofie.

We hebben er van dag één van ons bestaan bewust voor gekozen dit design samen met internationaal gerenommeerde designers uit binnen- en buitenland te laten ontstaan. We zijn er heilig van overtuigd dat de kruisbestuiving tussen hun open blik op esthetiek en de wereld en haar trends enerzijds, en anderzijds onze visie daarop, met erbij onze knowhow op het vlak van zitcomfort en productietechniek voor resultaten zorgt die sterker zijn dan wat men alleen kan bereiken. Op die manier zijn we onszelf een halve eeuw succesvol blijven vernieuwen en in vraag stellen, en gaan we dit ook blijven doen. Over de jaren heen heeft dit een lange lijst van gerenommeerde namen opgeleverd met wie we reeds samenwerkten. Jarenlange inspanningen op het gebied van design leverden Durlet diverse nominaties en prijzen voor internationale onderscheidingen op. De belangrijkste zijn de Roscoe Award New York, de European Community Design Prize, de Meubeltrofee Brussels, de Singapore Furniture Show Design Award, de Henry van de Velde Award voor Bedrijf, de Red Dot Design Award, en de Interior Innovation Awards. Deze prijzen zijn steeds weer een erkenning van de inspanningen die Durlet levert op het vlak van design en een bevestiging van ons kunnen.

Over ons

Durlet werd in 1966 opgericht met de visie om als zitmeubelfabrikant het verschil te maken met een aantal heel bewuste keuzes: werken met externe, gerenommeerde designers; een eigen merkidentiteit creëren; focussen op het vervaardigen van producten van het hoogste niveau in kwaliteit van afwerking en materialen; en rekening houden met de nood aan comfort en ergonomie. Op die manier werd sindsdien vanuit Izegem in België onze reputatie gevestigd in binnen- en buitenland. Steeds met trots op de troeven van onze herkomst en tegelijk met een wijde blik op de wereld. Hoogwaardig textiel en de beste leersoorten afkomstig van de meest gereputeerde leerlooierijen in Europa worden hier met Belgisch vakmanschap verwerkt tot een uniek zitmeubel. Ze zijn steeds ontworpen door gerenommeerde designers, maar ze worden slechts stuk per stuk made to order gemaakt voor onze klanten.

Design is het centraal vertrekpunt van ons bestaan, zo ook voor onze zetels. Al meer dan 50 jaar fabriceren wij vanuit onze vestiging te Izegem unieke en kwalitatieve zetels, dit in samenwerking met gekende externe designers, waaronder internationaal gerenommeerd meubelontwerpster Anita Schmidt.

Durlet zetels en zitmeubelen: een stukje geschiedenis

Zitmeubelfabrikant Durlet zag het levenslicht in 1966 onder founding father Gilles Durlet: een echte visionair wiens doelbewuste keuzes ervoor zorgden dat Durlet op relatief korte tijd een sterke merkidentiteit kon neerzetten. Trots als we zijn op onze Vlaamse herkomst alsook onze unieke samenwerking met de designers, houden we tegelijk de blik wijd open voor de rest van de wereld. Dit resulteert in unieke collecties zitmeubelen en zetels van de allerhoogste kwaliteit, ergonomie en comfort.

Zetels met een tijdloos karakter

Design gaat bij Durlet niet om extreme vormen of tijdelijke modegrillen. Design maakt voor ons deel uit van het duurzaamheidsverhaal: tijdloze en unieke zetels en zitmeubelen, gefabriceerd in eigen land met hoogwaardig textiel en de beste leersoorten uit de meest gereputeerde leerlooierijen in Europa. Een zetel van Durlet is niet enkel kwalitatief duurzaam, maar ook duurzaam in design. Zo gaat een lederen zetel van Durlet makkelijk 10 tot 20 jaar mee en zijn onze zetels gekenmerkt door hun tijdloze karakter.

Een zetel van Durlet: Ontdek onze collecties

Mede dankzij ons uniek samenwerkingsverband met externe designers en de keuzes die we samen gemaakt hebben, zijn we er tot nog toe in geslaagd de klant steeds van eigen collecties zitmeubelen te voorzien. Een zetel van Durlet oogt niet alleen esthetisch, maar is ook steeds ergonomisch en comfortabel. Daarenboven worden onze design meubels slechts stuk per stuk made to order gefabriceerd voor onze klanten.

Onderhoud

Hoe goed de kwaliteit van onze materialen ook mag zijn, de beste garantie voor een lange levensduur van onze meubelen is het goed en correct onderhouden ervan. Daarom hier een woordje uitleg. In geval van twijfel of vragen, neem gerust contact met ons op via onze website of per e-mail. Of vraag preventief onze garantievoorwaarden en volledige onderhoudsvoorschriften op. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Stof

Onderhoudsregels voor stoffen bekleding kunnen variëren in functie van de samenstelling en weving van de stof. Volg daarom de voorschriften die specifiek van toepassing zijn op de door u gekozen stof, en verkrijgbaar zijn bij uw dealer.

Leer

Leren meubelen stoft u af met een zuivere vochtige doek: wat vocht is goed voor leer. Reserveer een doek die u alleen voor het onderhoud van uw Durlet gebruikt. Zo zijn sporen van zeep, detergent of andere solventen uitgesloten. Ga vlekken nooit te lijf met oplosmiddelen of chemische producten. Vloeistoffen moet u snel deppen. Vetplekken kunt u proberen weg te rubben met een zachte witte gum. Andere vlekken behandelt u met zuiver water en een weinig glycerinezeep zonder alkaline. Test altijd uw behandeling uit op een ongeziene plaats, om eventuele beschadiging op zichtbare vlakken te vermijden. En wees vooral niet ongeduldig: in veel gevallen

zal de vlek na enige tijd in het leer wegpatineren. Leer houdt niet van zweet en vet. Ter bescherming tegen haarvet of zweet kan u een decoratief beschermingsdoek of een hoofdlap gebruiken. Direct zonlicht is niet goed voor leer. Leer verdraagt ook geen warmtebronnen (kachel, radiator…) en uitdroging. De ideale vochtigheid
is 55 tot 65 %. Bescherm uw leren meubelen tegen deze factoren. Vermijd ook over-invetten van leer: dat tast de beschermingslaag aan. Om uw fauteuil in optimale conditie te houden, onderhoudt u hem 1 tot 2 keer per jaar (bijvoorbeeld in het voor- en in het najaar). Ga daarbij voor semi-anilineleersoorten als volgt te werk:

  1. Los een flinke koffielepel Durlet-zeep op in 3 à 4 liter lauw water.
  2. Was de fauteuil met een zachte spons.
  3. Spoel zorgvuldig met een zeemlap en zuiver water, en droog af met een zachte doek.
  4. Laat lang en goed uitdrogen en wrijf de fauteuil daarna in met Durlet-leercrème. Leg de crème niet te dik.
  5. Wrijf ten slotte de fauteuil nog even op met een droge zachte doek.

Voor aniline-leersoorten zijn de principes gelijkaardig, maar moet u aangepaste onderhoudsproducten aanwenden. Ze zijn op aanvraag steeds verkrijgbaar. In geval van twijfel, contacteer uw dealer. Uitgebreide onderhoudsvoorschriften vindt u in het garantieboekje van uw Durlet zitmeubel.

 


 

Aanbevolen bedrijven

Zetels van durlet

Waarom kiezen voor De Rore?

Unieke aanpak door verkoop van eigen merk en bekende designmerken
Deskundig advies en kwaliteitsvolle service
50 jaar ervaring en vakmanschap
Goed ergonomisch zitcomfort aangepast aan uw wensen
Durlet zetels van Duurzame kwaliteit tegen een correcte prijs